Artikel Inlandsbladet

2017-01-14

Vi valde NetAtOnce!

Gunnarp-Fegens Fiberförening har valt NetAtOnce som sin kommunikationsoperatör. Tre leverantörer hade lämnat in offerter och i en utvärdering valde styrelsen att gå vidare med NetAtOnce. Samtliga leverantörer var mycket kvalificerade och kunde tillgodose våra behov och våra önskemål. Föreningen planerar för ett fem-årigt avtal.

”Styrelsen hade en lång diskussion innan vi fattade beslutet”, säger Maria Gunnarsson, ordförande i föreningen. ” Vi gick igenom svaren angående våra krav i upphandlingsunderlaget, lyssnade på de två referensgruppernas bedömningar - vi hade en referensgrupp för privat och en för företag - och vi poängsatte leverantörerna. Denna blev mycket jämn och i diskussionen enades vi om NetAtOnce”, fortsätter Maria.

NetAtOnce erbjuder tjänster för företag och privatpersoner. Som privatpersoner kan man välja mellan en gruppanslutning - ett paket (kallat ”tripleplay”) eller skräddarsy vad man vill ha. Man har erbjudit ett mycket prisvärt tripleplay-paket med 22 TV-kanaler, telefoni och mycket snabb internetuppkoppling (200/200mBit). Föreningen räknar med att kunna erbjuda medlemmarna detta paket för c:a 350:-/månad inkl föreningens avgift för service och underhåll. Har man fritidshus kan man teckna abonnemang från 1 dag till tre månader. Skräddarsyr man sina paket finns hundratals TV-kanaler att välja på.

”I gruppanslutningen får man väldigt mycket för pengarna. Jämfört med vad vi kan få idag sparar man hundratals kronor i månaden”, säger Maria, som ser fram emot att nätet skall bli klart vintern 2017/2018. ”NetAtOnce är bl a kommunikationsoperatör till Byafiber i Krogsered och i Kalv. Kanske det kan bli ett givande samarbete med dem då vi kommer igång?”

För närvarande pågår nedgrävningen av fiberslang. Totalt skall över 8 mil fiberslang ner i marken. Följ föreningen via www.gunnarpfegenfiber.se och tjänsterna via  www.netatonce.se.


Tillbaka